De documentaire Onder de Oppervlakte:

Dinsdag 20 oktober in Cine City te Terneuzen. 
Voor onze lezers in de buurt van Den Haag en Amsterdam: de documentaire wordt zaterdag17 oktober vertoond in het Eye te Amsterdam, aanvang 13.00 uur.
Donderdag 22 oktober in het Filmhuis, Spui 191 2511 Den Haag met nabespreking door Axel Buijse, vertegenwoordiger Vlaamse regering en Hans Vollaard, universitair docent Nederlandse en EU politiek.
De documentaire is vandaag bekeken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken.
Hebt u de film bekeken, wilt erop reageren? Stuur ons een reactie. We zijn benieuwd naar uw mening, mag ook over andere gebeurtenissen rondom ontpolderen.

Lezing Chris de Stoop over zijn boek “Dit is mijn Hof”:
Goes                Paard van Troye     28 oktober/ 20.00 uur 
Kieldrecht    OC Ermenrike            2 december/20.00 uur

Kennis hebben we genomen van de miljoenenoverschrijding bij project Waterdunen, de feestelijke overdracht project Perkpolder aan de gemeente Hulst en de feestelijke opening van het infopunt Prosper-Hedwige bij Ouden Doel. Met gemengde gevoelens! 

Een klein gedeelte uit de Nieuwsbrief uit  Rhoon bij Rotterdam over hun problematiek met de natuuraanleg, zie ookwww.buijtenland.nl  
De Kwartiermakers en de Provincie 
Op de informatieavond, welke voor de kwartiermakers in het Veerhuijs is belegd, is namelijk duidelijk geworden dat er echt een stap in de goede richting is gezet. Deze kwartiermakers, die het plan Veerman en het Boerenplan (of eigenlijk het plan van de Vereniging Nederlands Cultuurlandschap) als uitgangspunt willen nemen om van onderop, dus samen met de bewoners en belanghebbenden een gebiedscoöperatie op te richten die de plannen handen en voeten gaat geven.

Samen, met elkaar, het gebied gaan inrichten is al een heel andere insteek als alle vorige van bovenop opgelegde plannen en kaders. Waarin je nu ook samen met betrokkenen tot een inrichtingsvoorstel moet zien te komen met inspraak van alle betrokken partijen. Dus dat punt, waar ik me met anderen jaren voor heb ingezet is gemaakt en ingezien door lokale en provinciale overheden.

Vriendelijke groet 
Nout en Magda de Feijter