De gemeenteraad van Hulst moet beslissen over de ontpoldering van de Hertogin Hedwigepolder. Zij heeft reeds aangegeven tegen gedwongen onteigening te zijn.

Wij doen een dringend beroep op de raadsleden om dit besluit te handhaven.

 

  • De Raad van State heeft onomwonden vastgesteld, dat het verdiepen van de Westerschelde geen natuurschade veroorzaakt.
    Ontpoldering is dus niet noodzakelijk om de gevolgen van de 3e verdieping te compenseren en niet meegenomen in het Tracébesluit Verruiming Westerschelde.

  • De eindrapportage van de compensatie voor de 2e verdieping 1998/2009 vermeldt, dat de reeds uitgevoerde natuurcompensatieprojecten ruim voldoende zijn. Bij de 1e verdieping is geen schade vastgesteld. Ontpolderen is niet nodig.
  • Door het ontpolderen van de Hedwige ontstaat gevaar voor de volksgezondheid, het schor zal de giftige stoffen uit het Antwerpse industriegebied opslaan. Recreatieve ontwikkelingen in een verontreinigd gebied en dicht bij een industrie en kerncentrales worden als ongunstig beoordeeld.
  • Projecten in Perkpolder en Hedwige worden gerealiseerd ten koste van bestaande recreatieve ontwikkelingen, zoals bij Ossenisse (afsluiting van de zeedijk). De ontwikkeling, de omvang van deze geplande natuurprojecten in de gemeente Hulst heeft een beklemmende werking op de leefbaarheid van het gebied.
  • Wetenschappers, verbonden aan Deltares hebben in het onderzoek van De Levende Delta en ZLTO aangegeven, dat juist de Hedwigepolder de slechtste plek is om te ontpolderen en zal op de kortste keren dichtslibben en niet voldoen aan de gevraagde habitattypen. Geen duurzame ingreep.
  • De chantage gepleegd door de natuurverenigingen, door hun bezwaren in te trekken bij de Raad van State wordt zeer negatief beoordeeld. De eenzijdige aandacht voor natuur gaat voorbij aan de schade die wordt aangericht aan de geestelijke en lichamelijke gezondheidstoestand van de betrokken inwoners en boeren. De inwoners van uw gemeente!!!!!!!!
  • De wijze waarop de ingebrachte alternatieven voor ontpoldering behandeld zijn, roept veel vragen op. Vraagt u eens na bij het waterschap, hoe de ambtenaren van LNV het ingediende plan zo negatief behandeld hebben.
  • Wees er goed van doordrongen dat het ontpolderingsdossier voor de inwoners van Zeeland op een onnavolgbare en ongecontroleerde manier tot stand gekomen is. Democratie is ver te zoeken!!!

 

Actiecomité “Red onze Polders”.

 

Op de hoogte blijven